VMT food – Food Blending: meerdere sites op één locatie

Wide range

Een ruime waaier van diensten voor voedingsbedrijven

Food Blending biedt voedingsbedrijven een ruime waaier van diensten aan: van receptontwikkeling, over inkoop, mengen, breken en zeven, tot en met (her)verpakken, opslaan en de distributie van poeders en/of granulaten, maar ook vloeistoffen of een combinatie daarvan.

Uiteraard beschikt Food Blending over een gecertificeerd kwaliteitssysteem en dit volgens de BRC- en BIO-standaarden. Recentelijk haalde het bedrijf BRC-niveau AA. Nieuw is het Ontwikkelingscentrum dat volledig ten dienste staat van de klanten.

Allergeenvrije productie en opslag

Moderne productielijnen voldoen aan de hoogste voedselveiligheid- en kwaliteitseisen. Voedingstechnologen en kwaliteitsdeskundigen zorgen ervoor dat de kwaliteit en voedselveiligheid door het hele productieproces heen zijn gewaarborgd. Dit geldt in het bijzonder voor allergenen. “Hiervoor beschikken we over strikt afgescheiden afdelingen”, benadrukt zaakvoerder Thomas Dryhoel. “Food Blending omvat meerdere sites op één locatie. Strikte werkprocedures en reiniging en desinfectie sluiten contaminatie uit.”

Centrale ligging

Uit kostenoverwegingen besteden bedrijven steeds vaker hun logistiek uit. “Wij beschikken over 30.000 m3 opslagruimte voor grondstoffen en afgewerkte producten”, zegt de zaakvoerder. De ligging van Food Blending dichtbij verkeersassen in alle richtingen en de nabijheid van de haven van Gent maakt van het voedingsbedrijf een uitstekende uitvalsbasis voor distributie binnen de Benelux, maar ook naar de rest van Europa.

Het op maat gemaakte ERP-systeem ondersteunt de logistieke processen en bewaakt de voornaamste kwantitatieve en kwalitatieve parameters. Dat gaat van voorraadniveaus, partijnummers, maar ook houdbaarheid van de producten en dergelijke meer. Traceerbaarheid is gegarandeerd volgens de Belgische en Europese richtlijnen. Food Blending ontzorgt ook hierin haar klanten.

Ontwikkelingscentrum

Voedingsbedrijven kunnen voor de ontwikkeling van recepten en processen terecht op het ontwikkelingscentrum van Food Blending, uitgerust met moderne apparatuur. Het team van gespecialiseerde voedingstechnologen beschikt over de nodige knowhow, opgedaan in verschillende voedingssectoren. “Dit is een meerwaarde voor bedrijven die bij ons aankloppen”, zegt Thomas Dryhoel. “Ons ruim aanbod en onze kennis van ingrediënten komt van pas bij het optimaliseren van de recepten. Indien gewenst zorgen we ook voor de inkoop van de juiste ingrediënten voor de gewenste smaak en functionaliteit.”

(gepubliceerd in VMT food – september 2019)

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart