Kwaliteitsborging voorkomt kruiscontaminatie

Gepubliceerd op 14 maart 2024

Bij Food Blending merken we een toenemende bezorgdheid onder onze klanten over de preventie van kruiscontaminatie tijdens het mengen en verpakken van droge voedingsingrediënten. “Onze focus ligt onveranderlijk op hygiëne en kwaliteitsborging,” vertelt Domien Sierens, ons toegewijde hoofd van Business en Innovatie.

Onze faciliteit verwerkt een breed assortiment aan poeders en granulaten tot consistente blends, waarbij kwaliteitsborging essentieel is. Dit begint met een hygiënisch ontwerp van zowel onze productielijnen als het gehele gebouw. Zelfs details zoals dakspanten en verlichting zijn zo ontworpen dat ze stofvrij blijven. Onze productielijnen zijn zorgvuldig ontworpen om dode hoeken te vermijden en zorgen voor gemakkelijke toegang tijdens het reinigen, in lijn met de strenge internationale hygiënenormen van de EHEDG. Bovendien wordt onze inzet voor kwaliteit versterkt door onze FSSC 22000, BIO, Kosher, en Halal certificeringen.

Innovaties in Hygiënisch Ontwerp

Onze faciliteit beschikt over afzakinstallaties met innovatieve kenmerken zoals verschillende split hoppers, uitneembare schroeven, en hygiënische schakelbanden, die zowel natte als droge reinigingsmethoden ondersteunen. Dit maakt een snelle en efficiënte overgang tussen productiebatches mogelijk. “We valideren onze reinigingsprocedures zorgvuldig, met analyses uitgevoerd door een extern laboratorium,” benadrukt Sierens.

Onze ibc en kleine verpakkingen lijn

Onlangs hebben we een state-of-the-art IBC-menginstallatie toegevoegd met een capaciteit van 2000 liter. De ingrediënten gaan via een zeef en magneet in de IBC (een meng- en transportvat). Het grote voordeel is dat kruiscontaminatie met allergenen bij Food Blending op deze manier maximaal uitgesloten wordt. De gesloten systeemopzet van de IBC minimaliseert de noodzaak voor uitgebreide reinigingsprocedures tussen productiecycli, wat leidt tot minimale downtime en verhoogde productie-efficiëntie.

Verder hebben we ons aanbod uitgebreid met volautomatische productielijnen voor verpakkingen variërend van 200 gram tot Big Bags van 1500 kilogram. Met deze uitbreiding streven we ernaar een compleet scala aan verpakkingsoplossingen te bieden, om zo aan de diverse behoeften van onze klanten te voldoen.

Bij Food Blending is de voortdurende verbetering van onze processen en faciliteiten cruciaal om aan de hoogste normen van hygiëne en kwaliteitsborging te voldoen. Ons doel is om de risico’s van kruiscontaminatie te elimineren, terwijl we efficiëntie en flexibiliteit in onze productielijnen waarborgen.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart